چرا بیشتر کتابهایی را که میخوانیم فراموش میکنیم؟
افلاطون از اولین افراد مشهوری بود که وقتی خطر بیرونیسازی حافظه مطرح شد، روی ترش کرد. در گفتوگویی که افلاطون میان سقراط و فایدروسِ اشرافزاده مینویسد، سقراط داستانی دربارۀ خدایگان تئوس میگوید که «کاربرد نامه را کشف کرد». تاموس، پادشاه مصر، به تئوس میگوید:
این کشف تو در روح یادگیرندگان فراموشی به بار میآورد، زیرا دیگر از حافظۀ خود استفاده نمیکنند؛ آنها به حروف و واژگان نوشتهشدۀ بیرونی اعتماد خواهند کرد و خودشان چیزی به یاد نخواهند آورد.
(البته همین نظرات افلاطون به این خاطر در دسترس ما هستند که آنها را نگاشته است).
هوروات میگوید: «در این گفتوگو، سقراط از نوشتن متنفر است زیرا میپندارد که حافظه را میکشد. درست هم میگوید. نوشتن بیشک حافظه را از بین برده است. اما تمام چیزهای باورنکردنیای را به یاد آورید که امروز به خاطر نوشتن، در دست داریم. من که هرگز نوشتن را با یک حافظۀ بازیابی بهتر عوض نمیکنم». شاید اینترنت هم مبادلۀ مشابهای را پیشنهاد میدهد: میتوانید به هر میزان اطلاعات که میخواهید دسترسی داشته باشید و از آن استفاده کنید اما بیشتر آن را در خاطر نگه نخواهید داشت.
برای خواندن کامل این یادداشت، روی لینک زیر کلیک کنید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/9499/
.
.
.
.
.
بهترین کتابها دربارۀ کتابها:
جامعهای را تصور کنید که در آن کتابخواندن و تفکر جرم محسوب میشود…
این تخیل، ایدۀ اصلی کتاب 450 درجۀ فارنهایت است.
برای خواندن ادامۀ مطلب و آشنایی با سایر کتابها سری به سایت خانم طاهره شفیعی بزنید.
.
.
.
.
بهترین فیلمها دربارۀ کتابها:
Finding Forrester:
داستان نویسندهای منزوی،مرموز و خشن است که تنها یک کتاب نوشته است. آن هم شاهکاری ماندگار است و دیگر هیچ. تا اینکه با نوجوانی مستعد آشنا میشود و به او راز و رمز نویسندگی را میآموزد و از او دوستی را یاد میگیرد.
برای خواندن کامل این مطلب و آشنایی با سایر فیلمها، همین تیتر را در سایت خانم طاهره شفیعی جستجو کنید.
2 پاسخ
ایده کتاب 450 درجه فارنهایت خیلی وسوسه انگیز بود. علاقه مند شدم بهش.
ممنون که میخونی و بازخورد میدی