فاطمه ابراهیمی

به پیش

instagram [#222]Created with Sketch.

11 نکته دربارۀ نوشتاردرمانی|چگونه نوشتاردرمانی کنیم؟

اگر نوشتاردرمانی می‌کنید این 11 نکته را هرازچندگاهی با خودتان مرور کنید و ببینید که رعایتشان می‌کنید یا نه.

زیاد نوشتن:

لازم نیست هرروز و زیاد بنویسید؛ ولی هروقت نیاز به نوشتن بود، تنبلی نکنید.

نگهداشتن نوشته‌ها:

لزومی ندارد همۀ نوشته‌هایتان را نگهداری کنید می‌توانید بعضی از آن‌ها را بنویسید و بلافاصله پاره کنید.

یادگیری مهارت‌های نرم:

اگر اهل مطالعۀ کتاب‌های غیرداستانی، یادگیری مهارت‌ها و آموزش‌های مختلف نیستید نوشتاردرمانی نمی‌تواند بهتان کمک کند چون فقط باعث می‌شود که افکار خودتان را(که شاید اشتباه هم باشند) برای خودتان درونی کنید و حتی دنبال این نباشید که بدانید دارید درست فکر و رفتار می‌کنید یا نه.

آشنایی مقدماتی با روانشناسی:

لازم است با مباحث پایه و عمومی روانشناسی آشنا باشید. حداقل بدانید خطاهای شناختی چه هستند؟ یا این‌که افکار و عادت‌ها چه تاثیری روی مغز می‌گذارند. با مفاهیمی مثل کودک، والد و بالغ آشنا باشید، تفاوت عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس را بدانید . تفاوتِ بین کتاب‌های روانشناسی و موفقیت و انگیزشی را بدانید.

مرور نوشته‌ها:

هرازچندگاهی به آن چیزهایی که نوشته‌اید نگاهی بیندازید و شکاف‌های فکری خودتان را پیدا کنید، قول‌هایی که داده‌اید و بهشان عمل نکرده‌اید را بررسی کنید، شیوۀ قضاوتتان از روابط و اتفاقات را بررسی کنید.

کلمه‌نویسی:

لازم نیست حتماً جمله‌بندی نوشته‌هایتان کامل باشد. حتی می‌توانید گاهی فشار ذهنی‌تان را با نوشتنِ صرفاً کلمه‌ها تخلیه کنید.

مثل عکس زیر:

 

نکات مفید قابل‌‌انتشار:

می‌توانید نکته یا نکته‌هایی مفید از نوشته‌تان بیرون بکشید و با کسی در میان بگذارید؟ یا مثلاً در رسانۀ شخصی‌تان منتشر کنید؟ اگر نمی‌توانید چیز مفیدی از نوشته‌هایتان دریافت کنید، شاید دارید مسیر را اشتباه می‌روید.

درونگرایی بیش‌ازحد:

آیا شما را به فرد درونگرایی که با دیگران حرفی نمی‌زند، خواسته‌هایش را مطرح نمی‌کند، مشکلاتش را برطرف نمی‌کند و فقط دربارۀ آن‌ها می‌نویسد و روی کاغذ تحلیل می‌کند تبدیل کرده است؟

عملگرایی:

بیشتر عمل می‌کنید یا می‌نویسید؟ عمل‌کردن مهم‌تر است

به‌روزکردن دانش:

دربارۀ نوشتن‌درمانی اطلاعاتتان را به روز کنید.

خلاقیت:

دربارۀ خلاقیت بیشتر بخوانید و یاد بگیرید. خلاقیت را جزو یکی از ارکان اصلی زندگی بدانید و به آن عمل کنید.

6 پاسخ

  1. به نکاتی اشاره فرمودید که بسیار کاربردی وگره گشا بود بسیار مستفیض شدم
    مخصوصا جایی که گفتید نوشتن صرف روی کاغد ادم را بیش از حد درونگرا میکند کاملا موافقم به نظرم ما باید بنویسیم خواسته هامان را تا انهارا شفاف کنیم ودر دنیای بیرون در تعامل با سایرین به کار گیریم درست است نوشتن وپاره کردن وگاهی اوقات فقط نوشتن برای خالی کردن درون عالی است ولی نباید ازاین ور بوم بیفتیم وفقط برای خودمان بنویسیم باید یاد بگیریم قسمتی هم از نوشته هایمان باید درجهت تعامل با بیرون باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *